E fa'afefea ona fa'aogaina masini fa'apipi'i fa'amau (VFFS) Vertical Form Fill Seal?

Fa'ailoga fa'atumu fa'atumu (VFFS) masini afifio lo'o fa'aogaina i le toetoe lava o pisinisi uma i aso nei, mo se mafua'aga lelei: O ni fofo fa'apipi'i vave, taugofie e fa'asaoina ai avanoa taua o le fola o la'au.
 
Pe ete fou i masini afifiina po'o ua tele ni faiga, atonu o lo'o e fia iloa pe fa'afefea ona galue.I totonu o lenei tusiga, o loʻo matou savalia le auala e faʻaliliuina ai e se masini faʻamaufaʻailoga faʻatumu se taʻavale ata tifaga i totonu o se ato ua maeʻa.
 
O masini fa'apipi'i tuusa'o fa'afaigofie e amata i se ta'aiga tele o ata, fa'apena i se taga, fa'atumu le ato i oloa, ma fa'amaufa'ailoga uma, i le saosaoa e oo atu i le 300 taga i le minute.Ae e tele mea e sili atu nai lo lena.
 
1. Felauaiga Ata Ata & Fa'amalie
O masini fa'apipi'i tu'usa'o e fa'aogaina se laupepa e tasi o mea ata tifaga e ta'amilo i se 'autu, e masani ona ta'ua o le rollstock.O le umi faʻaauau o mea faʻapipiʻi e taʻua o le upega tafaʻilagi.O lenei mea e mafai ona ese mai le polyethylene, cellophane laminates, foil laminates ma pepa laminates.O lo'o fa'apipi'i le ta'avale ata i luga o se fa'apotopotoga i tua o le masini.
 
A faʻaogaina le masini faʻapipiʻi VFFS, e masani ona toso ese le ata mai le lola e ala i fusi feʻaveaʻi ata, o loʻo tuʻu i le itu o le faʻapipiʻi o loʻo tu i luma o le masini.O lenei auala o felauaiga e sili ona faʻaaogaina.I luga o nisi faʻataʻitaʻiga, o auvae faʻamaufaʻailoga latou te uuina le ata ma toso i lalo, felauaiga i totonu o le masini afifi e aunoa ma le faʻaogaina o fusi.
 
E mafai ona fa'apipi'i se uili e fa'amalo i luga o le afi (power unwind) e fa'aoso ai le lola ata e fesoasoani i le fa'amomoliina o fusi fe'avea'i ata e lua.O lenei filifiliga e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le faʻagasologa, aemaise lava pe a mamafa le taʻavale ata.
 
2. Tetee o Ata Ata
vffs-packaging-machine-film-unwind-and-feedingI le taimi e tatala ai, e tatala le ata mai le lola ma pasi i luga o se lima siva o se lima pivot mamafa o loʻo i tua o le masini afifi VFFS.O loʻo faʻapipiʻiina e le lima se faasologa o taʻavale.A'o felauaiga le ata, e fa'agaoioi le lima i luga ma lalo e taofi le ata i lalo o le vevesi.O le mea lea e mautinoa ai o le a le feseesea'i le ata mai lea itu i lea itu a'o gaoioi.
 
3. Lomitusi Filifilia
A uma le siva, ona alu lea o le ata i totonu o le iunite lomitusi, pe a faʻapipiʻi se tasi.O lomitusi atonu o le vevela po'o le ink-jet type.E tu'u e le lomitusi ni aso/fa'ailoga mana'omia i luga o le ata, pe mafai fo'i ona fa'aoga e tu'u ai fa'ailoga resitala, ata, po'o tagavai i luga o le ata.
 
4. Su'e Ata Ata ma Tulaga
vffs-packaging-machine-film-tracking-positioning O le taimi lava e pasi ai le ata i lalo o le lomitusi, e alu i tua atu o le resitara photo-mata.O le mata o le resitaraina o ata e iloa ai le fa'ailoga o le resitala i luga o ata tifaga ma fa'asolosolo, fa'atonutonu fusi toso i lalo o lo'o fa'afeso'ota'i ma le ata i le faagaau fai.O le mata o le resitaraina e fa'atumauina sa'o le fa'atūina o le ata ina ia tipi le ata i le nofoaga talafeagai.
 
E soso'o ai, e alu atu le ata i tua atu o masini su'esu'e ata e iloa ai le tulaga o le ata a'o alu i totonu o le masini afifi.Afai e iloa e le masini ua see ese le pito o le ata mai le tulaga masani, ona faia lea o se faailo e gaoioi ai se masini.O le mea lea e mafua ai ona sui le taavale ata tifaga atoa i le tasi itu poʻo le isi pe a manaʻomia e toe faʻafoʻi le pito o le ata i le tulaga saʻo.
 
5. Fausia o taga
vffs-packaging-machine-forming-tube-assemblyMai iinei, e ulufale le ata i totonu o se faʻapotopotoga faʻapipiʻi.A'o fa'apipi'i le tau'au (kola) i luga o le faagaau fai, e gaugau fa'ata'amilo i le fa'agaau ina ia o'o i le fa'ai'uga o le umi o le ata ma pito i fafo e lua o le ata o lo'o soso'o le tasi i le isi.Ole amataga lea ole faiga ole taga.
 
E mafai ona fa'atutuina le fa'apala e fai ai se fa'amaufa'ailoga vae po'o se fa'amaufa'ailoga.O se fa'amaufa'ailoga e fa'apipi'i pito pito i fafo e lua o le ata e fai ai se fa'amaufa'ailoga mafolafola, ae fa'aipoipo e le fa'amaufa'ailoga pito i totonu o le pito i fafo e lua o le ata e fai ai se fa'amaufa'ailoga e pipii i fafo, e pei o se apa.O le fa'amaufa'ailoga o le vae e masani lava ona manatu e sili atu le matagofie ma fa'aaogaina mea e itiiti ifo nai lo le fa'amaufa'ailoga.
 
O lo'o tu'u se encoder rotary i tafatafa o le tauau (kola) o le fa'agaau fau.O le ata gaoioi o lo'o fa'afeso'ota'i ma le uili encoder e fa'aosoina.E fa'atupuina se pulupulu mo so'o se umi o fe'avea'i, ma e tu'u atu lea i le PLC (programmable logic controller).O le fa'atulagaina o le umi o le ato o lo'o tu'u i luga o le mata o le HMI (human machine interface) e fai ma numera ma a o'o loa i lea tulaga ona tu lea o le felauaiga o ata (I luga o na'o masini gaio'i.
 
O le ata e toso ifo i lalo e ni afi afi e lua o lo'o fa'aosoina fusi toso i lalo fe'avea'i o lo'o i itu uma o le fa'agaau fau.Toso i lalo fusi e fa'aoga ai le miti fa'amama e u'u ai le ata afifi e mafai ona sui mo fusi fe'ai pe a mana'omia.E masani ona fautuaina fusipa'u fe'ai mo oloa pefu ona e itiiti le ofuina.
 
6. Faatumuina o ato ma Faamaufaailoga
VFFS-packaging-machine-horizontal-seal-bars O le taimi nei o le a malolo mo sina taimi le ata (i luga o masini faʻapipiʻi gaioioiga) ina ia mafai e le ato ua fausia ona maua lona faʻamaufaʻailoga.O le faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga, lea e vevela, e agai i luma ma faʻafesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻi saʻo i luga o le ata, faʻapipiʻi faʻatasi faʻatasi o le ata.
 
I luga o masini fa'apipi'i VFFS fe'avea'i, o lo'o fa'afeso'ota'i pea le masini fa'amaufa'ailoga i luga o le sa'o ma le ata ina ia le mana'omia ona tu le ata ina ia maua lona su'iga tu'usa'o.
 
Sosoo ai, o se seti o auvae fa'amaufa'alava fa'avela e fa'atasi e fai le fa'amaufa'ailoga pito i luga o le tasi taga ma le fa'amaufa'ailoga pito i lalo o le isi ato.Mo masini fa'apipi'i VFFS va'ava'ai, e tu le ata e maua lona fa'amaufa'ailoga fa'alava mai auvae o lo'o fa'agaoioi i se gaioiga tatala ma tapuni.Mo masini fa'apipi'i gaioi fa'aauau, o auvae lava latou e fa'agaioi i luga-lalo ma fa'alatalata-tapuni e fa'amau ai le ata a'o gaioi.O nisi masini gaio'i fa'aauau e iai fo'i seti se lua o auvae fa'amaufa'ailoga mo le saoasaoa fa'aopoopo.
 
O se filifiliga mo se faiga 'fa'amaufa'ailoga malulu' o le ultrasonics, e masani ona fa'aogaina i fale gaosi oloa e maua ai le vevela po'o mea leaga.Fa'amaufa'ailoga Ultrasonic e fa'aaogaina vibration e fa'aoso ai fete'ena'iga i se tulaga mole e fa'atupuina ai le vevela na'o le vaega i le va o fa'aata ata.
 
A'o tapunia auvae fa'amaufa'ailoga, o le oloa o lo'o fa'apipi'iina e tu'u ifo i lalo i le ogatotonu o le fa'agao'o fau ma fa'atumu i totonu o le ato.O se mea fa'atumu e pei o le fua tele-ulu po'o le fa'atumu auger e nafa ma le fua sa'o ma le fa'asa'olotoina o le aofa'i o oloa e tu'u i totonu o ato ta'itasi.O mea faʻatumu e le o se vaega masani o se masini faʻapipiʻi VFFS ma e tatau ona faʻatau faʻaopoopo i le masini lava ia.Ole tele o pisinisi e tu'ufa'atasia se fa'atumu ma a latou masini afifi.
 
7. Fa'a'esea o le ato
vffs-packaging-machine-discharge A uma ona tuʻu le oloa i totonu o le ato, o se naifi maʻai i totonu o auvae faʻamaufaʻailoga vevela e agai i luma ma tipi le ato.Ua matala le auvae ma ua pa'u le taga afifi.Ole fa'ai'uga lea ole ta'amilosaga e tasi ile masini fa'apipi'i sa'o.Fa'alagolago ile masini ma le ituaiga ato, e mafai e meafaigaluega VFFS ona fa'auma ile va ole 30 ma le 300 o nei ta'amilosaga ile minute.
 
O le ato ua mae'a e mafai ona lafoa'i i totonu o se atigi pusa po'o luga o se fe'avea'i ma ave i lalo mea faigaluega e pei o siaki siaki, masini x-ray, pusa pusa, po'o mea fa'apipi'i pusa.

Taimi meli: Apr-19-2024

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
WhatsApp Online Chat!